perjantai 1. marraskuuta 2013

KEKRI 2013

Kekri eli sadonkorjuun juhla. Aion polttaa kynttilöitä ja ulkona lyhtyjä. Haudoille vien myös kynttilät.En tiedä virallisia kekri ruokia joten nautin seuraavista.

Appelsiini jäädyke

4 dl vaniljajogurttia
2 dl vatkattua kermaa
2 dl appelsiini marmeladia (saarioinen)
Sekoitan muut aineet vatkattuun kermaan. Tarkistan , että sokeria on tarpeeksi. Massa kakkuvuokaan ja pakkaseen.Seuraavana päivänä kumoa/irrota tarjoilu vadille ja koristele.

Valkoinen pannacotta

2 dl maitoa
2 dl kermaa
2 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä tai ohjeen mukaan liivatejauhetta
2 rkl sokeria

Vaahdotettuun kermaa lisätään maito ja mausteet .Sulatetaan liivatteet tai jauhe nesteeseen ja lisätään seokseen.Kaadetaan kuppeihin ja annetaan hyytyä.
Koristeeksi paseerattua karviasta.


Tuulonmaan torttu (pintaan sulatettu suklaa :D)

pohja:
2 munaa
11/2 dl sokeria
2 tl vaniliinisokeria
3/4 dl öljyä
11/2-2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Vatkaa munat ja sokeri. Lisää vaahtoon kuivat aineet sekä öljy ja maito. Sekoita tasaiseksi ja piirakkavuokaan.Paista 200 astetta 25 min.


Munakasrulla

4 munaa
4 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa

Vatkaa munat lisää maito ja vehnäjauho sekä suola.
Uunipannulle massa ja paista  200 astetta n. 25min.
Täytteeksi käytin edellispäivänä jäänyttä jauheliha-kasvispataa ja juustoraastetta.




Kaali-jauhelihapata

300 g kaalta
1 sipuli
5 dl vettä
1 dl riisiä
250 g jauhelihaa tai edellispäivän paistia ym...
lihaliemikuutio ja pippuria

Leikkaa kaali pieniksi , keitä lihaliemellä ja pippurilla maustetussa vedessä ja lisää myös riisi .Anna hautua kunnes ovat melkein kypsiä. Paista jauheliha ja sipuli pannulla ja lisää joukkoon .Hauduta kunnolla Takista maku.



Jokaisen talven sydämessä on väräjävä kevät ja
jokaisen yön hunnun takana on hymyilevä päivänkoitto.

Kahlil Gibran




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti